Aljaska

9 DANA
Kategorija:

Aljaska – ljepotica sjevera!
Nudimo nezaborano putovanje na Aljasku, male grupe i garantirani polazak.
Početak rujna još uvijek se smatra visokom sezonom, dok je noću već moguće vidjeti polarnu svijetlost, tzv. Auroru Borealis!

Termin putovanja 27.08. – 05.09.2021.

1. DAN ZAGREB – FRANKFURT – ANCHORAGE
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00. Let preko Frankfurta u 09:10 do glavne zračne luke na Aljasci. Slijetanje u Anchorage u 14:05 po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih formalnosti slijedi transfer do hotela u Anchorageu, najvećeg grada 49. države SADa, smještenog na moru, ispod planinskog masiva Chugach. Smještaj u hotel. Razgled grada u kojem živi pola populacije Aljaske. Preporučujemo posjet Anchorage muzeju, kroz čiju postavku možete doživjeti drevnu povijest Aljaske. Noćenje. Slobodna večer za odmor i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN ANCHORAGE – SEWARD
Slobodno vrijeme u Anchoragu do podneva. Polazak prema poluotoku Kenai, gdje se smjestio i Kenai nacionalni park. muzej; Po dolasku u slikoviti gradić Seward koji se nalazi na samom ulasku u NP Kenai Fjords odlazak obići ćemo središte grada, te nakon toga posjetiti jedan od najposjećenijih ledenjaka – Exit. Smještaj u hotel u Sewardu. Noćenje.

3. DAN SEWARD & KENAI FJORDS NACIONALNI PARK
Dan ćemo započeti jutarnjom šetnjom Seward lukom, gdje ćemo se ukrcati na jedno od najpopularnijih dnevnih krstarenja Kenai fjord Nacionalnim parkom u trajanju od 6 sati. ( uz nadoplatu ) Imati ćete priliku vidjeti orke, kitove ubojice, morske lavove, tuljane i ostale životinjske vrste uz mnogobrojne ptice. Ručak na brodu. Po završetku krstarenja slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i ovom malom gradići. Noćenje.

4. DAN SEWARD – GIRDWOOD (Mt. Alyeska)
Odjava iz hotela. Na putu prema Girdwoodu zaustaviti ćemo se u centru za zaštitu divljih životinje, gdje ćete imati priliku vidjeti sive medvjede, kojote, bizone i orlove.. U Gridwoodu, koji je okružen planinskim vrhovima imati ćemo slobodno vrijeme za uspon žičarom na Mt. Alyesku. Ova regija je inače i poznato skijalište. Nastavak vožnje prema Anchorageu uz samu obalu Turnagain Arm fjorda. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN TALKEETNA – DENALI
Odjava iz hotela, te polazak prema Talkeetni. Na putu ćemo stati u gradiću Wasilla u kojem ćete moći posjetiti muzej posvećen poznatim utrakama psećih zaprega kojima se prevaljuje i preko 1000 milja. Nakon pauze nastavljamo put prema Talkeetni, polaznoj točki ekspedicija koje se penju na Denali, najveću planinu sjeverne Amerike, visine 6194 m. Po dolasku smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Rijetko tko se odluči panjati na planinu, ali zato možete uživati u panoramskom letu koje nude lokalne kompanije u trajanju 1 do 2 sata, a koje će vas provesti kroz planinske masive, a možda i spustiti na jedan od glečera, ovisno o vremenskim uvjetima. Želite li dublje ući u divljinu Alaske možete to učiniti i ako se odlučite na krstarenje brzim brodom po rijeci. Noćenje.

6. DAN DENALI NACIONALNI PARK
Odjava iz hotela i vožnja prema Nacionalnom parku Denali. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za istraživanje parka samostalno ili u sklopu fakultativnog cjelodnevnog izleta Tundra Wilderness, kroz koji ćete moći uživati u 100 km netaknte prirode, staništima divljih životinja i posebnoj flori i fauni nacionalnog parka. Moguće je dogovoriti ručak u obliku paketa ( lunch box ). Tura traje 7-8 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN DENALI – FAIRBANKS
Slobodno jutro za uživanje u prirodi i aktivnostima. U popodnevnim satima predlažemo odlazak prema Fairbanksu poznatom Aljaska željeznicom. ( uz doplatu ). Vožnja traje 4 sata kroz koje prolazite kroz 200 km prekrasne prirode. Alternativa željeznici svakako je cestovni prijevoz ( uključeno u cijenu ). Po dolasku u Fairbanks, drugi po veličini grad Aljaske sa 30tak tisuća stanovnika smještaj u hotel i večernja šetnja gradom. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, Fairbanks sa okolicom je idealno mjesto za gledanje polarne svijetlosti, te vas pozivamo da nam se pridružite. Izleti koji se dodatno prodaju kreću oko 22 sata i vode vas do 45 minuta van grada i traju čak do 3 sata ujutro, uz topla pića.

8. DAN FAIRBANKS – FRANKFURT
Slobodno jutro za posjet i kupanje u izvorima tople vode, tzv. Hot springs kraću hiking turu, avanturu motornim vozilima ili jednostavnu šetnju sa posjetom lokalnim muzejima ili trgovinama sa suvenirima. Oko 16h transfer prema obližnjoj zračnoj luci i direktan let za Frankfurt u 18:00.

9. DAN FRANKFURT – ZAGREB
Nakon noćnog leta uz obrok i pića dolazak u Frankfurt u 13:25. Nastavak leta za Zagreb u 18:00 sa dolaskom u 19:25.

Odgovorni organizator putovanja Mondo travel
Za navedeni aranžman vrijede OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE agencije Mondo travel

Cijena aranžmana

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi za polazak:
27.08. – 05.09.2021.
19.990 kuna

Cijena aranžmana ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe 3.790 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
• doplatu za jednokrevetnu sobu 6.890 kn
• napojnice za lokalne vodiče i vozače
• boravišna taksa u iznosu od 8 USD po osobi i danu (plaćanje na licu mjesta)
• dodatne ponude i putno osiguranje (preporučamo)

Napomena: moguće su promjene satnice kod polaznog i povratnog leta.
U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Cijena uključuje

  • prijevoz  zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
  • boravak na osnovi 7 noćenja u navedenim hotelima u dvokrevetnim sobama
  • sve transfere na putovanju  prema programu
  • sve razglede prema programu u pratnji pratitelja putovanja
  • licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena: od 19.990,00kn


    Pošalji nam upit vezano za putovanje