Atena

4 DANA
Kategorija:

Putovanje Atena 4 dana avionom 16.06., 23.06., 04.08., 01.09. i 20.10.2022.
GARANTIRANI POLASCI
Direktan let iz Zagreba za Atenu preko Dubrovnika, mogućnost priključnih letova iz Splita, Zadra i Pule!
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade i razgled grada s lokalnim vodičem.

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines
OU300 ZAGREB 14:40 ATENA 19:00
OU301 ATENA 19:50 ZAGREB 22:20
Tehnički stop u Dubrovniku. Putnici koji žele krenuti iz Dubrovnika, obavezni su pri prvoj uplati to pismeno naglasiti.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 30

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Grčku na službenim stranicama MVEP-a.

1. dan: ZAGREB/DUBROVNIK – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod kioska Tiska. Prijava na let za Atenu kompanije Croatia Airlines na liniji OU 300 s međuslijetanjem u Dubrovniku. Dolazak u Atenu u 19 sati po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela. Atena, glavni grad Grčke, s oko 700 000 stanovnika, često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Grad živi i danju i noću, a ulice su pune ljudi i turista u svako doba. Smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju središtem Atene. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Parlament, trgovi Omonia i Syntagma – glavni gradski trgovi, Park Ethnikos Kipos, Hadrijanovi stupovi, Spomenik Apolonu, Platonova akademija, Grob neznanog junaka, Antički stadion na kojem su održane prve Olimpijske igre, ali i Panhelenski stadion od bijelog mramora sagrađen za prvu olimpijadu modernog doba 1896. godine, monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog, ruševine Zeusova hrama, Avenija kraljice Sofije… Odlazak do Akropole koja je bila centar antičkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno poslijepodne. Preporučujemo posjet Muzeju Akropole, fantastičnom muzeju otvorenom 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Predvečer predlažemo zajednički odlazak javnim prijevozom do četvrti Plaka podno Akropole, živahnog kvarta s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka. Moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: ATENA: cjelodnevni fakultativni izlet ARGOLIDA (Korint – Epidaur – Mikena)
Doručak. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Argolida, uz pratnju lokalnog vodiča (doplata prilikom rezervacije putovanja). Vozimo se preko Korintskog kanala, prema pokrajini Argolida, do Epidaura, antičkog lječilišta i svetišta boga Asklepija gdje se nalazi i najbolje očuvano grčko kazalište s nevjerojatnom akustikom. U njemu se i danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije (ulaznica za arheološko nalazište u Epidauru uključena u cijenu) Poslije posjeta Epidauru, kroz slikovita sela, maslinike i plantaže naranči put će nas odvesti do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u desetogodišnju opsadu Troje. Razgled Mikene u kojoj je u 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio ostatke mikenske kulture iz kasnog brončanog doba: Agamemnonova grobnica, Akropola, Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, Kiklopske zidine, Atrejeva riznica (ulaznica za arheološko nalazište u Mikeni uključena u cijenu). Povratak u Atenu u večernjim satima. Za one koji ne idu na fakultativni izlet, slobodan dan u Ateni. Preporučujemo da, ako još niste, probate souvlaki, jedno od onih jela koje svakako morate probati kad ste u Grčkoj. Jedno od najpoznatijih mjesta je svakako Kostas u ulici Mitropoleos blizu trga Syntagma. Kostin djed je ovaj lokal otvorio još 1950. godine i gostima ponudio savršen souvlaki od malih komada svinjetine, rajčice, peršina, jogurta i luka omotanog u pita kruh. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ATENA – CAP SOUNION – DUBROVNIK/ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno jutro za zadnju kupovinu ili dodatni posjet nekom od brojnih atenskih muzeja (npr. muzej Benaki u kojem je vidljiv presjek spektakularne grčke kulture, monografski Muzej cikladske umjetnosti, Bizantski muzej, itd.). Ili se možete uspeti na brdo Lykabetos okud se pruža pogled od kojeg zastaje dah, na grad s veličanstvenom Akropolom i na Saronski zaljev. U ranim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke, ali prije toga ćemo stati na Cap Sounionu. Glasoviti rt se nalazi na impresivnoj lokaciji s koje se pruža prekrasan pogled na Egejsko more, a ostaci Posejdonovog hrama s tri strane okruženi su morem (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana). Ovo mjesto nije izgubilo na popularnosti otkad ga je Homer opjevao u Odiseji. Opisao ga je kao mjesto na kojem je, vraćajući se iz opsade Troje, poginuo jedan od najpoznatijih ratnika i zapovjednik broda poznatog kralja Menelaja. Kralj ga je ovdje pokopao i opisao rt kao „sveti Sounion, rt Atene“… Poslije posjeta lokalitetu transfer u zračnu luku. Let na liniji OU301 u 19:50 sati po lokalnom vremenu, dolazak u Zagreb (međuslijetanje u Dubrovniku) u 22:20 sati.

Odgovorni organizator putovanja Idea putovanja
Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane turističke agencije Idea putovanja

Cijena aranžmana

Cijena aranžmana po osobi
FIRST MINUTE 4.290 kn / Redovna cijena 4.490 kn
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja koji nisu navedeni u programu i kulturno-povijesne spomenike: ulaznicu za Akropolu: 160 kn po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis (doplata prilikom rezervacije aranžmana); ulaznicu za Cap Sounion: 80 kn po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis uz predočenje dokumenta (doplata prilikom rezervacije aranžmana) – za ostvariti gratis ulaz obavezno navesti datum rođenja i na ulazu predočiti osobne dokumente!
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u hotelu od 2-4 eur po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • tradicionalnu grčku večeru u taverni na Plaki (turistički menu, bez uključenog pića) – 40-50 eur po osobi (prijava u agenciji prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativni cjelodnevni izlet Argolida – Korint, Epidaur, Mikena (uključuje prijevoz autobusom, parkirne takse, pratnju lokalnog vodiča i voditelja putovanja, ulaznice na arheološke lokalitete Epidaur i Mikenu); 640 kn po osobi odrasli, djeca i mladi do 25 godina 440 kn po osobi, (prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja – navesti obavezno datum rođenja, minimalno 20 putnika)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 990 kn po osobi (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
  · mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe, nema doplate za ukrcaj u Dubrovniku – obavezno navesti prilikom rezervacije (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu).

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Dubrovnik-Atena-Dubrovnik-Zagreb na redovnoj liniji kompanije Croatia Airlines (tehnički stop u Dubrovniku)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ateni
 • poludnevni razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča
 • posjet Rt Sounion
 • vanjski razgledi prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena: od 4.290,00kn


  Pošalji nam upit vezano za putovanje