Istarska čarolija

3 dana / 2 noćenja

Istra nudi za svakoga ponešto, neovisno o tome jeste li ljubitelj izvrsne gourmet ponude, uzbudljivih outdoor aktivnosti ili kulturne ponude, svatko će pronaći ponešto za sebe. Predivna obala Istre s brojnim plažama kao i neistražena unutrašnjost s bogatom poviješću, samo su neki od razloga zbog čega je Istra vaša idealna destinacija za bijeg od stvarnosti uz pregršt mogućnosti za opuštajući odmor.

POLAZAK: 20-22.06.2021.

1.dan ZAGREB ( KARLOVAC, VRATA JADRANA) – MOTOVUN – POREČ -ROVINJ
Polazak U 07:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Moguć ukrcaj u Karlovcu I na Vratima Jadrana ( uz prethonu najavu). Vožnja kroz Hrvatsku, dolazak u Motovun – po mnogima jedan od najljepših i najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Istri, a i šire. Na 277 m n.v. prostire se jedan od najljepših vidikovaca s pogledom na najveće istarsko nalazište tartufa – Motovunsku šumu. Od parkinga ćemo se lokalnim minibusom dovesti do okretišta ( autobusna karta uz doplatu/ alternativa je odlazak pješice stepenicama individualno) do početne točke naše šetnje. Šetnja gradom uz posjet napoznatijim znamenitostima: crkvi Sv. Stjepana, lapidariju, gradskim vratima, zidinama ( uz doplatu). Mogućnost degustacije proizvoda od tartufa. Nakon pauze krećemo prema Poreču. Po dolasku šetnja Dekumanovom ulicom do najpoznatijeg spomenika, zaštićenog UNESCO-m, Eufrazijeve bazilike. (Moguć posjet uz doplatu). Vožnja prema slikovitom gradiću Rovinju gdje će grupa biti smještena. Noćenje.

2. dan VRSAR – FAKULTATIVNI IZLET SKRIVENA ISTRA ( BALE- POLJA LAVANDE – SVETIVINČENAT) S RUČKOM NA SEOSKOM DOMAĆINSTVU ILI SLOBODAN DAN U ROVINJU
Doručak. Vožnja prema prvom srednjovjekovnim biseru istarske arhitekture – Balama, koje su sačuvale svoju atentičnu arhitekturu. Šetnja Balama će Vas u trenu vratiti u neka prošla vremena. Tako će Vas zasigurno oduševiti Kaštel Soardo – Bembo, jedna od najljepših znamenitosti u gradiću koja se posebno ističe ljepotom gotičko-renesansne fasade. Nakon prekrasnih Bala krećemo prema poljima lavande u samom srcu Istre. Prošetati ćemo poljskim putevima, “izgubiti se” u čistoj prirodi i otkrivati najljepše kadrove za fotografije iz snova. Istarski kažuni I autentično raslinje savršena su nadopuna ovom ambijentu! Uzmite si vrema, udišite mirise I upijajte ljepotu krajolika.
Nakon mirisa smo zasigurno ogladnili pa nas domaćini dočekuju s pićem dobtrodošlice I kolačićem od lavande nakon čega slijedi ručak na seoskom domaćinstvu. Nakon finog obilnog ručka I deserta krećemo u obližnje mjesto Svetivinčenat koje je nedavno spomenuo I CNN u velikoj reportaži o popularnoj Veneciji kao jedno od 3 mjesta u Hrvatskoj koje arhitekturom podsjećaju na jedan od najljepših gradova na svijetu. Koji su flimovi ovdje snimani, po čemu je poznat Kaštel I gdje je spaljena vještica saznati ćete od našeg vodiča 😊 Povratak u hotel. Noćenje

3. dan ROVINJ –PULA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela te obilazak Rovinja – “istaraske Venecije” u kojem nas čeka predivna crkva sv. Eufemije na kraju “ulice umjetnika” – Grizije. Batane, bitinade, tipična venecijanska arhitektura …samo su dio doživljaja predivnog Rovinja. Slobodno vrijeme za kavicu i upijanje atmosfere. Polazak prema antičkoj Puli. Šetnju započinjemo obilaskom jedne od najočuvanijih rimskih arena u svijetu, sagrađena u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Ulazak u amfiteatar je moguć u slobodno vrijeme. U nastavku obilazak gradskih vrata I zidina, slavoluk Sergijevaca I Augustov hram.. Povratak prema Zagrebu u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 990 kn
REDOVNA CIJENA 1.090 KN

Cijena uključuje

• Prijevoz turističkim autobusom prema programu
• Voditelja putovanja tijekom Putovanja
• Degustacija proizvoda od tartufa
• Sve razglede prema program
• 2 noćenja s doručkom u TN Amarin**** u Rovinju
• Razgledavanja prema programu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Obavezna doplata:
boravišna pristojba 20kn po osobi

Cijena: od 990,00kn


    Pošalji nam upit vezano za putovanje