Jordan i noć u pustinji

 • jordan 1

Opis

Putovanje Jordan i noć u pustinji 7 dana avionom 16.11.2024.; 23.02.2025.
GARANTIRANI POLASCI

Predviđeni hoteli:
AMMAN: Gerasa Hotel 4* ili sl.
PETRA: Hotel Petra Moon 4* ili sl.
WADI RUM: Rum Oasis Camp Wadi Rum ili sl.
Smještaj u pustinjskom kampu: šator (uključeno u cijenu aranžmana)

AQABA: Hotel Oryx 4*/5*
MRTVO MORE: Holiday Inn Dead Sea 4*/5* ili Crowne Plaza Dead Sea resort 4*/5*

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana, kao i sve ulaznice! Noćenje u pustinji!

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 26

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
Polazak 16.11.2024.
TK1056 ZAGREB 19:55 ISTANBUL 00:10* drugi dan
TK 814 ISTANBUL 02:20 AMMAN 04:30
TK 834 AMMAN 02:45 ISTANBUL 05:15
TK1053 ISTANBUL 08:15 ZAGREB 08:25

Polazak 23.02.2025.
TK1056 ZAGREB 19:55 ISTANBUL 00:10* drugi dan
TK  814  ISTANBUL 02:20 AMMAN  04:40
TK  834  AMMAN 02:45 ISTANBUL 05:25
TK1053  ISTANBUL 08:15  ZAGREB 08:25

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 20:30 sati (red letenja iskazan je na dnu programa). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:40 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AMMAN
Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amman u 01:45 sati. Dolazak u Amman u 04:00 sati po lokalnom vremenu. Smještaj u hotel. Noćenje/odmor do podne kada krećemo prema Jerashu (ulaznica u cijeni). Pedeset kilometara udaljen od jordanskog glavnog grada, Jerash nazivaju i „Pompejima Bliskog istoka“. Radi se o jednom od najbolje očuvanih klasičnih antičkih gradova i tipičnom primjeru rimskog urbanizma. Grad Jerash naseljen je već prije 6500 godina, a u grčko i rimsko doba nosio je ime Gerasa kad je bio prijestolnica rimske provincije Sirije. I danas možete proći kroz trijumfalna vrata posvećena caru Hadrijanu, prošetati 600 m dugom ulicom s kolonadama i diviti se Artemidinom hramu na vrhu brda. Nakon razgleda ručak u restoranu (u cijeni aranžmana). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Amman, slobodan ostatak dana za vlastite programe. Noćenje.

3. dan: AMMAN – MT.NEBO – PETRA
Doručak. Poslije doručka odjava ih hotela. Upućujemo se prema Citadeli (ulaznica u cijeni), smještenoj na vrhu brijega Jabal al-Quala. Većina posjetitelja počinje svoju šetnju Ammanom upravo s tog mjesta, brda koje je bilo naseljeno od pradavnih vremena. Navodno su tu ljudi živjeli već u neolitiku, a bila je mjesto prijestolnice Amonaca oko 1300.g.pr.n.e. Prošli su tu mnogi narodi, od Asiraca i Babilonaca pa sve do Omejida u 7.st.n.e., a danas je Citadela neizostavno mjesto za posjet jer osim što daje odličan pogled na cijeli grad, još više nudi dobar uvod u fascinantnu povijest grada, ali i zemlje. Polazak prema brdu Nebo (ulaznica za lokalitet u cijeni), mjestu s kojeg je Mojsije vidio Obećanu zemlju i gdje je sahranjen. Nebo, koje Arapi zovu Siyagha, predstavlja jedno od najsvetijih mjesta u Jordanu za „ljude od knjige“ – poznavatelje judaizma, kršćanstva i islama. Putovanje nastavljamo prema Petri, gradu koji se nalazi na važnoj točki uz nekadašnji „Put tamjana“, jedan od najvažnijih trgovačkih putova antike. Po dolasku smještaj u hotel. Večera (u cijeni aranžmana). Noćenje.

4. dan: PETRA – WADI RUM
Doručak. Odlazimo u obilazak drevnog „Grada crvenih ruža“, jednog od najvećih i najljepših arheoloških nalazišta na svijetu – Petre (ulaznica u cijeni). O Petri je napisano mnogo, ali nitko ne može opisati osjećaj koji čovjeka obuzme kad kroz sjenu i polutamu fascinantnog kanjona koji dužinom od 1,2 km vodi prema skrivenom gradu, izroni silueta građevine poznate kao Riznica. Petra, opisana kao osmo čudo starog svijeta, 2007.g.  stavljena na popis od 7 novovjekih svjetskih čuda, bez sumnje je jedno od najvećih jordanskih blaga i glavna turistička atrakcija koja u Jordan privlači putnike iz svih dijelova svijeta. Ručak po želji u restoranu u Petri. Nastavljamo prema pustinji Wadi Rum, spektakularnoj i veličanstvenoj „Crvenoj pustinji“, uz Petru sigurno najatraktivnijoj jordanskoj znamenitosti. Vadi Rum je s površinom od 720 km kvadratnih upisan na popis svjetske baštine organizacije UNESCO, ne samo zbog svojih prirodnih ljepota, već i kao kulturni spomenik. Na 2500 petroglifa i 20 000 natpisa na stijenama dokumentirano je 12 000 godina ljudskog naselja. Smještaj u luksuzne šatore. Vožnja džipovima po pustinji (u cijeni) koja je toliko slikovita da je poprište snimanja mnogih filmova, od slavnog filma „Lawrence od Arabije“, preko „Ratova zvijezda“ do „Dine“. Povratak u kamp. Večera (u cijeni aranžmana). Noćenje.

5. dan: WADI RUM – AQABA
Doručak. Napuštamo čarobnu pustinju i nastavljamo putovanje prema krajnjem jugu Jordana i obližnjem gradu Aqabi. Nakon smještaja  u hotel, kraće slobodno vrijeme za šetnju središtem jedine jordanske luke, smještene neposredno uz izraelsku granicu. Mjesto koje se nekoć zvalo Ajla, odavno je bilo mjesto zaustavljanja karavana i putnika. Danas je Aqaba zbog svoje blizine Petri i Wadi Rumu stavljena u tzv. Zlatni trokut u Jordanu i idealno je mjesto za odmor na kraju putovanja od sjevera do juga. Dan za odmor na plaži i vlastite aktivnosti. Preporučujemo vožnju brodom u trajanju od dva sata u kojoj ćete kroz stakleno dno broda imati prigodu vidjeti i poznate koralje, kao i olupine potopljenih brodova ili aviona, te u jednom trenutku uživati i u kupanju u toplom Crvenom moru (doplata na licu mjesta). Večera u hotelu (u cijeni aranžmana). Noćenje.

6. dan: AQABA – BETANIJA – MRTVO MORE – ZRAČNA LUKA AMMAN
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja od juga prema sjeveru, prema Mrtvom moru, poznatom slanom jezeru koje se smjestilo između Jordana i Izraela, na najnižoj točki na svijetu – čak 430,5 metara ispod razine mora. Prije dolaska do Mrtvog mora posjetit ćemo Betaniju (ulaznica u cijeni), mjesto krštenja Isusa. U biblijskoj Knjizi postanka govori se o dolini rijeke Jordan oko Mrtvog mora kao o „vrtu Gospodinovom“. Tu su bili postavljeni temelji kršćanstva, tu je živio i propovijedao Ivan Krstitelj. Spuštamo se prema Mrtvom moru, smještaj u hotel. Po želji možete otići isprobati kupanje u Mrtvom moru ili uživati u hotelu. Odmor u hotelu na Mrtvom moru. Navečer oko 22 sata odlazak prema zračnoj luci (vožnja traje cca. 45 minuta).

7. dan, AMMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let za Istanbul u 02:45 sati, a dolazak u Istanbul se očekuje oko 05:15 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:25 sati (lokalno vrijeme).

 

Cijena aranžmana

Cijena aranžmana

Termini polazaka Redovna cijena First minute cijena
16.11.-22.11.2024. 1.465 EUR 1.415 EUR
23.02.-01.03.2025. 1.490 EUR 1.450 EUR

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnice za vozača, vodiča, predstavnika u zračnoj luci, nošenje prtljage… 50 USD po osobi
 • doplata za bubble šator u pustinjskom kampu 120 EUR po osobi (plaćanje prije polaska pri prvoj uplati), ovisno o raspoloživosti
 • napojnice za lokalne vodiče na konjima u Petri 7 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • slikanje s devama u Petri 7 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • jahanje na devama od Petre do Basina 15 USD + 7 USD napojnice (plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 312 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi, ako osoba želi spavati u bubble šatoru tada na 312 EUR dodajemo doplatu od 100 EUR
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene.
· Dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Cijena uključuje

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Amman – Istanbul – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Ammanu (prvo noćenje je rani check-in)
 • ručak u Jerashu
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 4* u Petri
 • 1 polupansion (doručak i večera) u Wadi Rumu pustinjskom kampu
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 4*/5* u Aqabi
 • 1 dnevni odmor u hotelu 4* na Mrtvom moru
 • ulaznice: arheološki lokalitet Jerash, Citadela u Ammanu, Mt.Nebo, Petra, Wadi Rum, Betanija
 • vožnja džipovima u pustinji Wadi Rum
 • viza za Jordan
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Odgovorni organizator putovanja: Idea putovanja