Krakow

4 DANA
Kategorija:

KRAKOW PUTOVANJE AUTOBUSOM 4 DANA 2021.
KRAKOW – BRNO – BRATISLAVA

Termini putovanja u 2021. godini:
2.- 5.4.,
29.4.- 2.5.,
3.- 6.6.,
5.- 8.8.,
7.- 10.10.,
18.- 21.11.2021.

ODLIČAN HOTEL!!!
Vienna House Easy Cracow 3*
Savršena lokacija: 15ak minuta pješice do centra grada
Hotel pogledajte ovdje

Krakow je grad u južnoj Poljskoj. Bivši (1038.-1596.) glavni grad Poljske. Važan kul-turni, gospodarski, komunikacijski i turistički centar. Grad leži na obalama rijeke Visle, jedan je od najstarijih i drugi po veličini grad u Poljskoj. U Krakovu živi 760 000 stanovnika (podjednak broj sta-novnika ima i Zagreb). Krakov je i prijestolnica Malopoljskog (Małopolskiego) vojvodstva, grad sa sta-tusom kotara (powiat), kao i sjedište Krakovskog kotara (powiat krakowski). Povijesna gradska jezgra (Krakovsko staro mjesto) uvrštena je od 1978. u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao prvo mjesto uopće u svijetu koje je uvršteno na tu listu.

1. dan BRNO
Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peron 502–506. Vožnja autobusom uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Brno, slijedi razgled grada: katedrala sv. Petra i Pavla, Narodno kazalište, gradska vijećnica, Kapucinska kripta u kojoj je pokopan barun Trenk (jedan od najpoznatijih i najzloglasnijih vojskovođa. Najpoznatiji je postao po svojim Trenkovim pandurima, svojevrsnoj poluprivatnoj vojsci koju je regrutirao u Slavoniji. Na njenom čelu borio se za kraljicu Mariju Tereziju u doba rata s moćnim pruskim kraljem Fridrikom Velikim.), glavni trg – Trg slobode. Nastavak vožnje do Krakova. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan KRAKOV – WIELICZKA (fakultativno)
Doručak. Odlazak na razgled Krakova: Dvorac Wawel, Wawelska katedrala, Florianska vrata, Utvrda Barbican, glavni trg, Bazilika Djevice Marije, gradska vijećnica. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Fakultativno: odlazak u Rudnik soli Wieliczka, jednu od najpopularnijih poljskih turističkih atrakcija koji je uvršten u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. Rudnik seže do 327 metara dubine, ima oko 300 km tunela i 3000 podzemnih dvorana. Razgled rudnika u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan AUSCHWITZ (fakultativno)
Doručak. Fakultativno: odlazak u razgled koncentracijskog logora Auschwitz gdje su nacisti tijekom Drugog svjetskog rata pogubili više od milijun ljudi. Danas su dijelovi logora pretvoreni u muzej, logor je uvršten u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. Povratak u Krakov. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Putnici koji žele provesti dan u Krakovu, mogu iskoristiti cijeli dan za posjete muzejima, šetnju ili osobne programe. Noćenje.

4. dan BRATISLAVA
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja autobusom do Bratislave. Po dolasku u Bratislavu, odlazak na razgled grada: Bratislavski dvorac – katedrala sv. Martina – Michaelova vrata – Starogradski trg – Stara vijećnica – Primacijalna palača – Slovačko Nacionalno Kazalište. Nastavak putovanja za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Odgovorni organizator putovanja Integral Zagreb
Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane turističke agencije Integral Zagreb

Cijena aranžmana

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  1.490 kn
(vrijedi za uplate do 30 dan prije putovanja ili do popunjenja mjesta)

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  490 kn

FAKULTATIVNA PONUDA IZLETA:
– doplata u agenciji prilikom rezervacije za izlet u rudnik soli Wieliczka: 250 kn
(min 20 osoba, uključena ulaznica, prijevoz, vodič po rudniku)
– doplata za izlet u Auschwitz (min 20 prijavljenih, maksimalna veličina grupe 30 osoba): 25€ (prijava u agenciji, doplata na licu mjesta)

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
– Kapucinska kripta 80 PLN (djeca do 26 godine i umirovljenici 40CZK),
– Dvorac Wawel od 25 PLN,
– Wawelska katedrala besplatan ulaz (plaća se ulaz u muzej, kraljevske grobnice i Sigismundovo zvono 12 PLN)

Cijena uključuje

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, tuš/WC, TV,
  • smještaj na osnovi 3 noćenja s doručkom,
  • sve razglede prema programu,
  • pratitelja putovanja,
  • organizaciju putovanja, jamčevinu.

Cijena: od 1.490,00kn


    Pošalji nam upit vezano za putovanje