Kopenhagen

4 DANA

Putovanje Kopenhagen 4 dana

TERMINI PUTOVANJA:

09.12.2021
06.01.2022.

Predviđeni hotel: Zleep Hotel Copenhagen City***

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines

OU 480    ZAGCPH         0805 1030
OU 481    CPHZAG         1120 1315

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

Minimalan broj putnika: 20
Maksimalan broj putnika: 30

1. DAN ZAGREB – KOPENHAGEN.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu te direktan let za Kopenhagen u 08:05h. Po slijetanju, transfer autobusom do grada. Panoramski razgled znamenitosti predočit će nam ljepotu Palače Christiansborg iz 18 st., današnjeg danskog parlamenta, gradske vjećnice, nove Carlsbergerove gliptoteke, Nacionalnog muzeja, stare burze, Danskog kraljevskog kazališta, zimske rezidencije kraljevske obitelji – palače Amelienborg, lučke četvrti. Smještaj u hotel i kratki odmor. Kopenhagen, star preko 850 godina jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima. Na ulicama prevladavaju pješaci i biciklisti.  Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u, najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Nemojte propustiti ni čuvenu tvornicu Carlsberg gdje možete probati više vrsta piva (otvorena do 17h). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN KOPENHAGEN
Doručak. Razgled grada započinjemo bezvremenskom okruglom kulom – Rundetårn. Kralj Christian IV sagradio ju je kao zvjezdarnicu 1642. god. i glasi za najstariju u Europi, a s nje se pruža prekrasan pogled na grad. Krećemo prema srcu metropole, pješačkoj zoni, ulici Störget, najpoznatijoj gradskoj šetnici, prepunoj dizajnerskih, ali i normalnih trgovina. Slobodno kraće vrijeme, nakon kojeg ćemo izbliza pogledati dvorac Christiansborg. Šetnja ili plovidba zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena – Morskoj sireni iz bajke Danca Hansa K. Andersena te dvorcu Amalienborg, gdje živi i popularni kraljevski par – Mary, nekada obična Australka, a sada princeza i princ Frederik sa svojom djecom. U blizini se nalazi i Kastellet, u sjevernoj Europi najbolje očuvana i kanalima okružena utvrda u obliku pentagrama. Nastavljamo razgled obilaskom dvorca Rosenborg, doma danskih kraljeva od početka 17. st. (ulaz u dvorac moguć od 10h do 14h). Slobodno vrijeme. Možda ste zaljubljenik u umjetnost, pa će vam posjet Ny Carlsberg gliptoteci biti prava poslastica. Uživat ćete u djelima stare umjetnosti i klasika poput Gauguina, Degasa ili Rodina. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru ili odlazak u blještavi zabavni park Tivoli, „otac„ svih parkova još iz davne 1843. god. Godišnje ga posjeti 4,5 milijuna posjetitelja, više ljudi posjeti samo Disneyland u Parizu. Park je otvoren do 22:00h.

3. DAN KOPENHAGEN – fakultativni izlet u MALMO (Švedska)
Doručak. Za današnji dan imamo više prijedloga, ovisno o vašim željama i interesima.
Za one koji žele ostati u Kopenhagenu predlažemo posjet Nacionalnom muzeju, gdje je vjerno predočeno kulturno nasljeđe Danske. Vrijedi posjetiti i dio Christiania, „slobodan grad“ unutar Copenhagena, u biti komunu proglašenu slobodnim gradom od njegovih stanovnika još 1970. god. Uz gomilu priča koje ćete čuti, ovo je nezaobilazno mjesto za fotografiranje.

Malmö, Švedska – izlet koji će mnoge impresionirati samim putovanjem, upravo zbog mosta Öresund. Impozantan u svakom pogledu, most povezuje Dansku i Švedsku i najdulji je cestovno-željeznički most u Europi. Kako ne bi ometao zračni promet zračne luke Kopenhagen koja je u neposrednoj blizini i kako bi omogućio nesmetani prolazak brodova prvi dio puta vodi vas tunelom ispod mora. Sjednete li na vlak u Kopenhagenu za 35 minuta izaći ćete u centru trećeg po veličini švedskog grada Malma. Grad je do 17. st. pripadao Danskoj i bio je strateška tvrđava za kontrolu plovidbe brodova, a danas ima jedno od najvećih brodogradilišta u svijetu. Od modernih atrakcija ističe se vijugasti neboder Turning Torso, sa svojih je 190m visine druga po visini stambena zgrada u Europi i najviša zgrada u Švedskoj.

4. DAN KOPENHAGEN – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka transfer do zračne luke. Let zrakoplova za Zagreb u 11:20h. Dolazak u Zagreb predviđen oko 13:15h.

Odgovorni organizator putovanja Idea putovanja
Za navedeni aranžman vrijede OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE agencije Integral zagreb

Cijena aranžmana

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 09.12.2021.: First minute 2.890 kn / Redovna cijena 3.090 kn
Polazak 06.01.2022.: First minute 2.590 kn / Redovna cijena 2.890 kn

Cijena ne uključuje

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn za polaske u 2021. i 750 kn za polazak 2022. (obavezno ako osoba putuje sama)
 • doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn
 • fakultativne sadržaje
 • ulaznice
 • troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:

 • dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta
 • odrasla osoba na dodatnom ležaju 10 % popusta

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb
 • voditelja putovanja
 • smještaj u hotel 3*, u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja
 • jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja

Cijena: od 2.890,00kn


  Pošalji nam upit vezano za putovanje