London

4 DANA

Putovanje London 4 dana avionom 06.10. i 18.11.2022.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.
GARANTIRANI POLASCI

Informacije o letu:
Prijevoznik: British Airways
Polazak 06.10.:
BA 849 ZAGLHR 1310 1445
BA 848 LHRZAG 0905 1230

Polazak 18.11.:
BA 849 ZAGLHR 1630 1805
BA 848 LHRZAG 1510 1830

Nema mogućnosti priključnih letova.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25/ Maksimalan broj putnika: 35

Republika Hrvatska nalazi se na zelenoj listi, što za potpuno cijepljene podrazumijeva
– obavezno PCR testiranje do 2 dana po ulasku u UK te ispunjavanje obrasca Passenger locator form.
Dok se ne dobiju rezultati testa osoba mora biti u samoizolaciji.

Osobe koje nisu cijepljene i putuju u UK iz zemalja koje nisu na crvenoj listi moraju imati negativan PCR test  najkasnije 48 sati prije putovanja te rezervirati obvezno testiranje 2. i 8. dan po ulasku u UK, ispuniti tzv „locator form“, obaviti testiranje 2. i 8. dan te biti u samoizolaciji 10 dana na odabranom mjestu boravka u UK-u.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Ujedinjenu Kraljevinu na službenim stranicama MVEP-a.

1. dan: ZAGREB – LONDON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na izravan let za London na letu zrakoplovne kompanije British Airways (redovi letenja na dnu programa). Nakon slijetanja u London transfer posebnim autobusom do hotela. Smještaj u sobe.

Datumi 21.04. i 06.10.: Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do središta grada, odnosno do panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Doživite London sa 137 m visine od kuda se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana). Pogled na London iz ptičje perspektive je u najmanju ruku spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije – vožnja panoramskim kotačem upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Poslije vožnje odlazak do Piccadilly Circusa, šetnja prema Leicester Squareu i Covent Gardenu. Slobodno vrijeme za večeru i osobne programe. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

Datum 18.11.: Na ovom polasku let iz Zagreba je u 16:30 sati, pa nakon smještaja u sobe odlazak do grada bez odlaska na London Eye prvu večer programa. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: LONDON
Doručak. Dan započinjemo odlaskom do Temze i četvrti Westminster, političkog i vjerskog središta cijele monarhije: odlazak prema zgradi parlamenta s Big Benom, kao i Westminsterske opatije, dalje preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odmorite se na Trafalgar trgu gdje se smjestila poznata Nacionalna galerija. Nastavljamo razgled šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji. Naš voditelj putovanja upoznat će vas s kraljevskom obitelji-dinastijom Windsor i ispričati uvijek zanimljive pikanterije iz kraljevske obitelji. Poslijepodne je rezervirano za posjet šarmantnoj gradskoj četvrti South Kensington u kojoj će vas osim elegantnih engleskih kuća oduševiti Natural History Museum – jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum, Victoria & Albert Museum te robna kuća Harrods. Slobodno vrijeme. Na polasku 18.11. dan dopunjujemo s posjetom kotaču London Eye (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Noćenje.

3. dan: LONDON
Doručak. Odlazak do muzeja voštanih figura Mme Tussaud (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije posjeta muzeju odlazimo prema istočnom dijelu Londona i to na područje poslovnog centra svijeta – londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul’s Cathedral i Millennium Bridge od kuda se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. Zatim slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana), te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Ostatak dana slobodno vrijeme za posjet najvažnijim londonskim muzejima (Victoria and Albert, British Museum, Muzej voštanih figura Madame Tussaud, Tate Gallery itd.) ili slavnim londonskim robnim kućama Harrods, Selfridges, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama, itd. Navečer predlažemo odlazak na neku od poznatih kazališnih predstava ili musicala (We will rock you, Mama Mia, Chicago, itd.). Noćenje.

4. dan: LONDON – ZAGREB
Polasci 21.04. i 06.10.: Paket-doručak i rani transfer prema zračnoj luci Heathrow. Prijava na direktni let za Zagreb na liniji BA848 u 09:05 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 12:30 (lokalno). Kraj programa.

Polazak 18.11.: Doručak. Odjava iz soba i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno jutro za posljednje šetnje, posjete, kupovinu. Transfer prema zračnoj luci u podne, prijava na let zrakoplovne kompanije British Airways BA848 u 15:10 sati, slijetanje u Zagreb planirano u 18:30 sati.

Odgovorni organizator putovanja Idea putovanja
Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane turističke agencije Idea putovanja

Cijena aranžmana

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
06.10.  FIRST MINUTE 3.590 kn (476,47 eur)
/ Redovna cijena 3.790 kn (503,02 eur)
18.11.  FIRST MINUTE 3.390 kn (449,93 eur) / Redovna cijena 3.590 kn (479,47 eur)

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom): 320 kn (42,47 eur) odrasli, 220 kn (29,20 eur) djeca 11-15 godina, mlađi od 11 godina besplatno – PREPORUČUJEMO, na taj način značajno štedite vrijeme na licu mjesta!
 • London Eye (panoramski kotač), cijena od: 250 kn (33,18 eur) odrasli, 220 kn (29,20 eur) djeca do 15 godina (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 300 kn odrasli, 270 kn djeca do 15 godina
 • ulaznica za Tower of London, cijena od: 300 kn (39,82 eur) odrasli, 150 kn (19,91 eur) djeca do 15.99 godina, djeca do 5 godina besplatno, studenti i umirovljenici 250 kn (33,18 eur)
 • gore navedene cijene ulaznica iskazane su na dan izdavanja programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti točno obaviješteni u završnom pismu koje ćete primiti prije puta. Osim toga, cijene fluktuiraju ovisno o dobu godine, doba dana, potražnji i slično. Treba imati na umu da je pandemija virusa Covid-19 uzrokovala ograničenje ulaza u smislu broja posjetitelja i tzv. time slotove, što bitno otežava ad hoc ulaz na licu mjesta!
 • nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.490 kn (197,76 eur) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 GBP po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • nema mogućnosti priključnih letova!

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na direktnoj liniji Zagreb – London Heathrow – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Londonu u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena: od 3.390,00kn (449,93 €)


  Pošalji nam upit vezano za putovanje