Malta avionom

6 dana
  • putovanje-maturalac-nizozemska-1-635498505575652422_870_432

Program putovanja

1. DAN ITALIJA, MALTA
Sastanak grupe i polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Dolazak u zračnu luku u Veneciji ili Milanu. Check in na šalteru zrakoplovne kompanje. Polet zrakoplova na direktnom letu za MALTU. Po dolasku na Maltu preuzimamo prtljagu. Transfer lokalnim autobusom do hotela 3*. Kratki razgled i upoznavanje sa sadržajima gradića u kojem odsjedamo. Slobodno popodne za kupanje i odmor. Večera. Noćenje u hotelu.

2. DAN VALLETTA
Doručak. Izlet autobusom u Vallettu. Organizirani razgled Vallette u pratnji lokalnog vodiča, glavnog grada Malte s monumentalnim zidinama, koje su izgradili križari sredinom XVI. stoljeća. Nastavljamo naše putovanje kroz povijest ovog otoka, te posjećujemo prelijepe BARACCA GARDENS otkud se nudi prekrasan pogled na luku Grand Harbour, veličanstvenu katedralu SVETOG IVANA (uključena ulaznica). Crkva je dom najpoznatijih djela velikog majstora Caravaggia – Pogubljenje Sv. Ivana Krstitelja i Sv. Jeronim. Nastavljamo sa razgledom: VITEŠKA PALAČA, KASTILJKA PALAČA, GLAVNA VRATA i druge znamenitosti. Posjet Arheološkom muzeju (uključena ulaznica) koji čuva neprocjenjiva blaga neolitske kulture jedinstvene na Mediteranu (“uspavana dama”). Slobodno vrijeme u gradu. Povratak prema hotelu. Kupanje i slobodno vrijeme. Večera. Noćenje u hotelu.

3. DAN HAGAR QIM, MOSTA, MDINA
Doručak. Cjelodnevni izlet autobusom po otoku. Odlazimo do lokaliteta Hagar Qim i Mnajdra (uključena ulaznica), megalitskih spomenika i najstarijh samostojećih građevina na svijetu u čijem sklopu je interaktivni muzej. Kratka vožnja do Hamrija Tower jednoj od 13 stražarskih kula izgrađenih u 16. st. za obranu otoka. Nastavak vožnje do MOSTE i fascinantne crkve čija je kupola jedna od najvećih na svijetu (uključena ulaznica). Nakon toga ćemo se uputiti prema “tihom gradu” MDINI, drevnoj prijestolnici Malte, smještenoj na brežuljku u središnjem dijelu otoka, s čije se tvrđave pruža veličanstven pogled na unutrašnjost otoka. Posjet Metropolitan katedrali (uključena ulaznica) koju Maltežani smatraju “majkom”svih svojih 365 crkava. Razgledat ćemo i bogatu crkvenu riznicu, koja čuva jedinstvene radove poznatog srednjovjekovnog grafičara Albrechta Durera. Na kraju izleta odvest ćemo se do najvišeg vrha Malte na planini Ta Dmejrk (253 m) gdje ćemo se zadržati na Dingli klisuri sa koje se pruža zanosni pogled na stjenovite obale otoka. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme do večere. Večera i noćenje u hotelu.

4. DAN SLIEMA
Doručak. Razgled Slieme jednog od turističkih središta Malte (javni prijevoz, dnevna karta). Sliema ima predivnu, popularnu, 3 km dugu promenadu uz more s lijepim zgradama i palačama iz doba britanske vladavine. Poželite li se osvježiti i okupati u kristalnom, modrom moru, dovoljno je da se s promenade spustite stepenicama i naći ćete se na uređenoj stjenovitoj plaži. Predlažemo odlazak na vožnju brodom i razgled zaljeva Velike luke (fakultativno). Nakon pauze predlažemo fakultativni izlet u jedan od najpoznatijih vodenih parkova na Malti, Splash and fun water park. Povratak u hotel. Večera. Noćenje u hotelu.

5. DAN MARSAXLOKK
Doručak. Poludnevni izlet autobusom po južnom dijelu otoka. Odlazimo autobusom prema ribarskom mjestu MARSAXLOKK gdje ćemo uživati u pogledu na tisuće usidrenih šarenih brodića zvanih Luzzu. Odlazak do špilje tame ili pećine slonova koja je bila sklonište životinja ledenog doba, ali i jedan od najstarijih lokaliteta pračovjeka na Malti (oko 7000 god.pr.kr.), posjet muzeju u kojem se čuvaju pronađeni ostatci kostura slonova, medvjeda i vukova prethistorije. Povratak u hotel. Slobodno popodne za kupanje i odmor. Večera. Noćenje.

6. DAN MALTA, ITALIJA
Doručak u hotelu. Sobe moramo osloboditi do 10 sati. Slobodno vrijeme do transfera autobusom u zračnu luku Malta. Povratak zrakoplovom na direktnom letu za Veneciju ili Milano. Po dolasku u Italiju čekat će nas hrvatski autobus za transfer do Zagreba. Vožnja kroz Italiju i Sloveniju sa usputnim zaustavljanjem, te planirani dolazak na mjesto polaska.

Programi za školsku godinu 2023/2024.

Cijena paket aranžmana

Cijena paket aranžmana

Procjenjujemo da će se cijena ovog aranžmana kretati između 1.200 i 1.500 eura.
Konačna cijena aranžmana ovisit će o broju gratisa za učenike i profesore, veličini grupe, uključenim ulaznicama, točnom terminu putovanja i mjestu polaska. Konačnu cijenu aranžmana možete dobiti nakon što škola objavi javni poziv.
Posebno upozoravamo da je termin najviše sezone na Malti od 15.6. do 15.9.2024. godine. Vrlo je teško dobiti kvalitetan hotel na dobroj poziciji koji želi prihvatiti učeničku ekskurziju u visokoj sezoni. Predlažemo grupama da putuju izvan navedenog termina.

CIJENA UKLJUČUJE
Prijevoz hrvatskim turističkim autobusom sa licencom za prijevoz učenika na relaciji Zagreb – zračna luka u Italiji – Zagreb, avionsku kartu na relaciji Italija – Malta sa uključenim 1 komadom prtljage i pristojbama u zračnoj luci, avionsku kartu na relaciji Malta – Italija sa uključenim 1 komadom prtljage i pristojbama u zračnoj luci, smještaj na bazi pet polupansiona u hotelu 3* na Malti, slobodna distribucija višekrevetnih soba sa tušem i wc-om za učenike, sve transfere i izlete malteškim autobusom kao u programu putovanja, sve razglede prema programu putovanja, licenciranog turističkog pratitelja tijekom čitavog putovanja, stručno vodstvo za razgled Vallette drugi dan programa, stručno vodstvo za razgled Moste, Mdine i Rabata treći dan, stručno vodstvo za razgled Marsaxlokka peti dan programa, ulaznicu za katedralu sv. Ivana u Valletti, ulaznicu za Arheološki muzej u Valletti, ulaznicu za lokalitete Hagar Qim i Mnajdra, ulaznicu za župnu crkvu u Mosti, ulaznicu za katedralu u Mdini, dnevnu kartu za javni prijevoz četvrti dan programa, sve troškove pedagoške pratnje za 3 profesora, grupnu policu osiguranja otkaza puta u slučaju bolesti, osiguranje od posljedica nezgode i nesretnog slučaja na putu, policu putnog zdravstvenog osiguranja, pokriće troškova za povratak putnika u slučaju bolesti i nezgode, sve police zaključuju se preko Croatia osiguranja, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 381706000149, osiguranje profesionalne odgovornosti Croatia osiguranje d.d. polica 078700096931, sve troškove formiranja i izdavanja ponude, troškove organizacije.

DODATNI PROGRAM
Molimo pismenim putem prijaviti: brodić u Modroj spilji, katakombe Sv. Pavla, cjelodnevni izlet na Gozo.

OTPLATA ARANŽMANA – mogućnost online plaćanja
Mogućnost plaćanja ovog aranžmana karticama, virmanom ili gotovinom. Otplata aranžmana do 20 rata (8 rata prije puta i do 12 rata kreditnim ili debitnim karticama). Aktivacija ugovora i prijava za ovo putovanje putem online portala Komunikator Speranza. Odgoda plaćanja debitnim i kreditnim karticama do 12 rata. Mogućnost on-line plaćanja karticama na rate, bez odlaska u agenciju.

OSTALI UVJETI
Uz ponudu vrijede Opći uvjeti putovanja, Uvjeti plaćanja, Uvjeti osiguravajućeg društva za putna osiguranja. Za ovo putovanje nije potrebna viza. Na putovanje se može ići sa važećom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Preporuča se Europska kartica zdravstvenog osiguranja. Putovanje se ne preporuča osobama sa smanjenom pokretljivošću.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Video

Lokacija