Portugalska tura

6 dana

1. DAN ZAGREB, LISABON
Sastanak grupe u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu na check in šalteru aviokompanije Croatia Airlines. Registracija putnika za let. Polet aviona na redovnoj liniji za Lisabon. Standardni catering na redovnoj liniji. Po dolasku u Lisabon obavljamo carinske formalnosti i preuzimamo prtljagu. Transfer autobusom do hotela u Lisabonu. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Noćenje.

2. DAN LISABON
Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet autobusom u Lisabon i razgled grada autobusom i pješice: BAIRRO BAIXA (TRG DOS RESTAURADORES, ROSSIO KOLODVOR, TRG DOM PEDRO, ELEVADOR DE SANTA JUSTA, PRACA DE COMERCIO), BAIRRO ALTO, KATEDRALA, DVORAC SV. JURJA (uključena ulaznica), BELEM (PRACA DO IMPERIO, SAMOSTAN SV. JERONIMA (uključena ulaznica), TORRE DE BELEM, SPOMENIK OTKRIĆIMA SA STATUAMA VASCA DE GAME, PEDRA ALVARESA…), BAIRRO ALCANTRA (PONTE 25 DE ABRIL, LUKA SA VELIKIM BROJEM BAROVA, DISCO CLUBOVA, RESTORANA). Povratak u hotel. Slobodno poslije podne. Večera. Noćenje u hotelu.

3. DAN LISABON
Doručak. Slobodan dan ili uz doplatu cjelodnevni izlet busom u Porto sa razgledom grada. Panoramska vožnja kroz grad i razgled svih važnijih atrakcija : ulica Santa Catarina, Majestic Café, avenija Aliados, katedrala, trgovi Batalha i Infante. Kratko zaustavljanje kod rijeke Douro i dvorca Queijo. Odlazak do crkvi Carmo i Carmelitas te zaustavljanje na željezničkoj stanici St. Bento te nastavak preko mosta D. Luis do riječne obale Vila Nova de Gaia, gdje se nalaze vinski podrumi poznatog vina Porta. Povratak busom u hotel. Večera. Noćenje u hotelu.

4. DAN LISABON, BATALHA, FATIMA, NAZARE, OBIDOS
Doručak. Odlazak autobusom za BATALHA-u, grad u kojem se nalazi SAMOSTAN SANTA MARIA DE VITORIA (uključena ulaznica) vrhunac portugalske gotičke arhitekture. Samostan je podignuo kralj Joao I. u 14 stoljeću u ime pobjede nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrota i ostvarenja portugalske neovisnosti. Razgled crkve u Batalhi. Odlazak u FATIMU, najpoznatije portugalsko svetište. Na povratku prema hotelu kraće zaustavljanje i razgled NAZAREA i OBIDOSA. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Večera. Noćenje u hotelu.

5. DAN LISABON, CABO DA ROCA, SINTRA
Doručak. Poludnevni izlet autobusom. Posjet mjestima SINTRA i CASCAIS. Šetnja po Sintri, organizirani posjet Kraljevskoj palači u Sintri (uključena ulaznica). Kraći razgled grada. Odlazak na najzapadniji rt Europe – CABO DA ROCA. Kraće zadržavanje u turističkom centru CASCAIS. Povratak u hotel. Slobodno popodne za kupanje i odmor ili odlazak u Lisabon vlakom u vlastitom aranžmanu. Večera. Noćenje u hotelu.

6. DAN LISABON, ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme u hotelu ovisno o satnici poleta zrakoplova za Zagreb. Transfer autobusom do zračne luke. Registracija putnika na check in šalteru aviokompanije Croatia Airlines. Polet aviona na redovnoj liniji za Zagreb. Standardni catering na redovnoj liniji. Završetak programa po dolasku u zagrebačku zračnu luku.

Cijena paket aranžmana

Cijena aranžmana na upit u agenciji.

Cijena uključuje
Povratnu kartu za prijevoz avionom na liniji Zagreb – Lisabon – Zagreb, sve pristojbe u zračnim lukama, pet polupansiona u hotelu 3*, transfere autobusom na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu putovanja uz stručno vodstvo, cjelodnevni izlet i korištenje autobusa u Lisabonu za razgled grada, poludnevni izlet autobusom u Sintru, Cascais i Cabo da Roca sa razgledom svih gradova, cjelodnevni izlet autobusom u Batalhu, Fatimu, Obidos i Nazare sa razgledom svih gradova, ulaznicu za samostan Sv. Jeronima u Lisabonu, ulaznicu za dvorac sv Jurja u Lisabonu, ulaznicu za crkvu i samostan u Batalhi, ulaznicu za kraljevsku palaču u Sintri, licenciranog turističkog pratitelja, sve troškove pedagoške pratnje za 3 profesora, grupnu policu osiguranja od otkaza puta, grupnu policu putnog zdravstvenog osiguranja, troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju bolesti, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 298706000051, polica od odgovornosti Croatia osiguranje d.d. 078700084153 troškove organizacije putovanja
Polazak i povratak sa maturalnog putovanja je Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu. Za sve škole izvan Zagreba u mogućnosti smo organizirati transfer u polasku i u povratku uz doplatu.

Dodatni program
Cjelodnevni izlet autobusom u Porto 300 kuna, stadion Da Luz 150 kuna i Ocenarij 150 kuna

Navedene cijene vrijede za školsku godinu 2021/2022.

Dodatne informacije

Video

Lokacija

Cijena:


    Pošalji nam upit vezano za putovanje