Krstarenje Istra

7 dana
  • cruise 2

Opis

OPATIJA – RABAC – PULA – POREČ – ROVINJ – NP BRIJUNI – CRES – OPATIJA
7 dana drvenim jedrenjakom
traditional ensuite kategorija kabina
Razgledi i izleti u cijeni aranžmana

Program putovanja

1. DAN OPATIJA, RABAC
Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru sa grupom. Dolazak u Opatiju. Check in od 11 sati. Polazak u 13:00h uz ručak na brodu i pauzu za kupanje na putu prema Rapcu. Dolazak u Rabac u popodnevnim satima. Rabac je malo turističko mjesto ispod Labina, smješteno u zaštićenoj uvali na istarskoj obali, okruženo planinama i točno preko puta otoka Cresa. Noćenje.

2. DAN RABAC, PULA
Nakon doručka krstarenje prema Puli uz pauzu za kupanje. Ručak na brodu. Popodnevni dolazak u Pulu, jedan od najvećih gradova u Hrvatskoj i glavnog grada istarske regije. Smještena na južnom kraju istarskog poluotoka, Pula je poznata po građevinama iz vremena Rimskog Carstva, od kojih je najpoznatija dobro očuvana pulska Arena, u potpunosti sačuvani rimski amfiteatar. Izgrađena je prije gotovo 2000 godina i spada među 6 najvećih preživjelih rimskih arena na svijetu.

3. DAN PULA, POREČ
Jutarnje krstarenje iz Pule prema Poreču, gradiću na zapadnoj obali Istre, uz usputnu pauzu za kupanje i ručak. Dolazak u Poreč u popodnevnim satima. Grad ima dugu povijest koja datira još iz rimskog doba. Gradski biskupski kompleks bazilike mjesto je svjetske baštine UNESCO-a, a najstariji dijelovi potječu iz 4. stoljeća, iako je sama bazilika iz 6. stoljeća. Kuće venecijanskog stila dominiraju starim gradom. Šetnja starom gradskom jezgrom Poreča odvest će vas do ostataka rimskih hramova, raznih gotičkih, baroknih i renesansnih palača, zidova utvrda i kula. Noćenje.

4. DAN POREČ, LIMSKI KANAL/ROVINJ
Nakon doručka i jutarnjeg kupanja, krstarimo prema Limskom fjordu. Ovaj kanal je zaštićeni krajolik čije su strane obrasle različitim oblicima makije te hrastom meduncem i cerom. Takva raznolikost vegetacije na relativno uskom području predstavlja jedinstveni fenomen i posebnu ekološku vrijednost. Ručak na brodu i pauza za kupanje. Dolazak u Rovinj u popodnevnim satima. Rovinj je jedan od najfotogeničnijih gradova na Mediteranu. Posjetite crkvu Sv. Eufemije (dovršena 1736.) – najveću barokno zdanje u Istri, sagrađenu prema planovima arhitekta iz Venecije Giovanni Dizzi-a, zvonik crkve preslika je onog u bazilici svetog Marka u Veneciji. Uske, vijugave ulice, skučene kuće i zgrade te slikoviti trgovi omogućuju vam da provedite lijepo poslijepodne.

5. DAN ROVINJ, NP BRIJUNI/CRES
Doručak i nastavak plovidbe prema Fažani gdje ćemo se iskrcati s našeg broda i ukrcati na brodić koji plovi do jednog od najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj – otočja Brijuni. Brijuni imaju bogatu povijest, o čemu svjedoče i brojni arheološki ostaci koje ćemo posjetiti. Pet tisuća godina dug suživot ljudi, flore i faune oblikovali su Brijune u područje iznimne vrijednosti. Povratak na brod, usputna pauza za kupanje, ručak na brodu. Plovidba u smjeru Cresa, dugom i uskom otoku prekrivenom hrastovom, bukovom i borovom šumom te vinogradima i maslinicima. Slobodno vrijeme za kupanje ili šetnju gradom. Zabava i noćenje u luci srednjovjekovnog grada Cresa.

6. DAN CRES, OPATIJA
Doručak i polazak prema Opatiji. Kupanje prije ručka u jednoj od brojnih liburnijskih uvala. Tijekom plovidbe uživajte u spektakularnom pogledu s mora na poznatu Opatijsku Rivijeru. Ručak na brodu. Popodnevni dolazak u Opatiju gdje možete prošetati poznatom šetnicom Franza Josepha (lungomare) i uživati u Opatiji bajnoj čija predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Noćni izlazak.

7. DAN OPATIJA
Nakon doručka preostaje još samo check out i oproštaj od posade. Slijedi transfer do Zagreba. Dolazak u večernjim satima na mjesto polaska.

CIJENA PAKET ARANŽMANA

CIJENA PAKET ARANŽMANA

Cijena na osnovi 40 plaćenih mjesta (na upit u agenciji)

Cijena uključuje
Prijevoz modernim turističkim autobusom sa licencom za prijevoz učenika na relaciji Zagreb – Opatija – Zagreb, šest polupansiona na drvenim brodovima za krstarenje – traditional ensuite kategorija, kabine s privatnim tušem/toaletom, uglavnom s krevetima na kat, klimatizirani salon na brodu, sve lučke takse i boravišne pristojbe, svi razgledi prema programu putovanja uz naše stručno vodstvo, voditelja putovanja, voditelja putovanja i stručno vodstvo, troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju bolesti, sve troškove pedagoške pratnje, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 298706000088, osiguranje od odgovornosti Croatia osiguranje d.d. polica 078700068482, troškove organizacije putovanja.

Dodatni program
Ulaznica za posjet objektima od interesa (muzeji, galerije i lokaliteti koji se posjećuju tijekom razgledavanja)

Za detaljniji program putovanja kao i moguće izmjene broja dana ili redoslijeda izleta i razgleda, molimo pošaljite upit na skole@speranza.hr