Krstarenje Kvarner

6 DANA
  • cruise 3

Opis

OPATIJA – KRK – RAB – ZADAR – MALI LOŠINJ – CRES – OPATIJA
6 dana drvenim jedrenjakom
traditional ensuite kategorija kabina
Razgledi i izleti u cijeni aranžmana

Program putovanja

1. DAN OPATIJA, KRK
Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru sa grupom. Dolazak u Opatiju. Check in od 11 sati. Polazak u 13:00h uz ručak na brodu. Na putu prema otoku Krku- najvećem hrvatskom otoku, stanka za kupanje u kristalno čistom moru. Glavna obilježja otoka Krka su raznolika mjestašca, zelene šetnice, maleni otoci te skrivene plaže i uvale. Moguć odlazak u Wakeboard centar udaljenom svega 3 kilometra od grada Krka (uz doplatu). Noćenje u Krku.

2. DAN KRK, RAB
Nakon doručka nastavljamo krstarenje prema otoku Rabu, uz pauzu za kupanje i ručak na brodu. Po dolasku u Rab, prošećite gradom okruženim srednjovjekovnim zidinama, romaničkih crkvenih tornjeva, crkvi, palača, kamenih ulica i antičkih fasada. Izlazak u grad. Noćenje.

3. DAN RAB, ZADAR
Jutarnja plovidba s Raba prema Zadru duž otoka Paga te stanka za kupanje na nekom od usputnih otočića. Ručak na brodu. Dolazak u Zadar u kasnim popodnevnim satima. Zadar je stoljećima bio centar Dalmacije, a danas je centar regije. U Zadru je bogata kulturna baština svjetske važnosti vidljiva na svakom koraku – Rimski forum iz 1. stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća (najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada) moćne gradske zidine s reprezentativnim gradskim vratima iz 16. stoljeća te brojne palače i vile, a od posebne važnosti su „Morske orgulje“ i svjetlosna instalacija „Pozdrav suncu“.

4. DAN ZADAR, MALI LOŠINJ
Nakon doručka krstarenje nas vodi put Malog Lošinja, a usput stajemo na Iloviku – „otoku cvijeća“ za pauzu za kupanje. Ručak na brodu. Polazak prema Lošinju – „otoku sunca“, koji je zbog svog čistog mora i borove šume najpopularniji otok sjevernog Jadrana. Slobodno vrijeme u gradu.

5. DAN MALI LOŠINJ, OTOK CRES
Doručak i nastavak plovidbe. Usputna pauza za kupanje, ručak na brodu. Plovidba u smjeru Cresa, dugom i uskom otoku prekrivenom hrastovom, bukovom i borovom šumom te vinogradima i maslinicima. Cres i Mali Lošinj u prošlosti su bili jedan otok, prije nego su Rimljani prokopali kanal i na taj ih način razdvojili. Slobodno vrijeme za kupanje ili šetnju gradom. Zabava i noćenje u luci srednjovjekovnog grada Cresa.

6. DAN OPATIJA
Nakon doručka preostaje još samo check out i oproštaj od posade. Slijedi transfer do Zagreba. Dolazak u večernjim satima na mjesto polaska.

CIJENA PAKET ARANŽMANA

CIJENA PAKET ARANŽMANA

Cijena na osnovi 40 plaćenih mjesta (na upit u agenciji)

Cijena uključuje
Prijevoz modernim turističkim autobusom sa licencom za prijevoz učenika na relaciji Zagreb – Opatija – Zagreb, šest polupansiona na drvenim brodovima za krstarenje – traditional ensuite kategorija, kabine s privatnim tušem/toaletom, uglavnom s krevetima na kat, klimatizirani salon na brodu, sve lučke takse i boravišne pristojbe, svi razgledi prema programu putovanja uz naše stručno vodstvo, voditelja putovanja, voditelja putovanja i stručno vodstvo, troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju bolesti, sve troškove pedagoške pratnje, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 298706000088, osiguranje od odgovornosti Croatia osiguranje d.d. polica 078700068482, troškove organizacije putovanja.

Dodatni program
Ulaznica za posjet objektima od interesa (muzeji, galerije i lokaliteti koji se posjećuju tijekom razgledavanja)

Za detaljniji program putovanja kao i moguće izmjene broja dana ili redoslijeda izleta i razgleda, molimo pošaljite upit na skole@speranza.hr