Lika & Hvar

6 dana
  • adrenaline park1

Opis

OTOČAC – RIZVAN CITY – GOSPIĆ – GRABOVAČA – HVAR – STARI GRAD – rafting na MREŽNICI
6 dana autobusom i brodom
Hoteli 3*/4* na odličnim lokacijama
Razgledi i izleti u cijeni aranžmana
Brodski izleti
Lokalni vodiči

Program putovanja

1. DAN OTOČAC, RIZVANUŠA, GOSPIĆ
Sastanak grupe u ranim jutarnjim satima na parkirlištu ispred škole. Vožnja kvalitetnim turističkim autobusom u smjeru Like i DOLINE GACKE. Kraća stanka na mostu sa kojeg ćemo vidjeti Vrilo Gacke. Nastavak vožnje do GOSPIĆA te dalje lokalnom cestom do malog tipičnog ličkog sela Rizvanuša koje se nalazi u Parku prirode Velebit. Kratko zaustavljanje kod spomen obilježja pripadnicima specijalne policije MUP-a RH “Velebitskim junacima”. U neposrednoj blizini nalazi se staro obiteljsko seosko gospodarstvo pretvoreno u pustolovno-izletnički centar RIZVAN CITY. Slobodno vrijeme u parku koje uključuje adrenalinski park i zip line, penjanje na umjetnu stijenu, ljudski stolni nogomet i streličarstvo (ulaznica uz doplatu). U kasnim popodnevnim satima smještaj u hotel 4* u Gospiću. Večera i noćenje.

2. DAN GRABOVAČA, HVAR
Doručak. Odlazak do Velikog Žitnika gdje ćemo posjetiti Spomen dom dr. Ante Starčevića (ulaznica uz doplatu). Odlazak do Pećinskog parka “GRABOVAČA” i posjet špilji Samograd (ulaznica uz doplatu). Nastavak vožnje u smjeru Splita. Ukrcaj na trajekt. Dolazak u Stari Grad te vožnja prema gradu Hvaru. Smještaj u hotel 3*. Večera. Noćenje.

3. DAN HVAR
Doručak. Prijepodnevni razgled HVARA u pratnji lokalnog turističkog vodiča: TVRĐAVA FORTICA, HVARSKA KATEDRALA, KAZALIŠTE, ARSENAL I FRANJEVAČKI SAMOSTAN. Slobodno popodne za kupanje i odmor. Večera. Noćenje.

4. DAN HVAR, fakultativno izlet PAKLINSKI OTOCI
Doručak. Slobodan dan za kupanje i odmor. Predlažemo fakultativni izlet uz doplatu na Paklinske otoke. Ukrcaj na brod u luci Hvar te odlazak na otoke smještene nasuprot grada Hvara. Njihovo ime potječe od riječi “paklina”, a to je borova smola koja se nekoć koristila za popravak brodova. Slijedi panoramski razgled otočja sa zaustavljanjem za kupanje u prekrasnim uvalama ovog područja koje je proglašeno zaštićenim spomenikom prirode. Povratak u Hvar. Večera. Noćenje.

5. DAN HVAR, STARI GRAD
Doručak. Ujutro odlazimo do STAROGA GRADA (antički Pharos), najstarijeg grada na otoku Hvaru. Razgled znamenitosti grada i obilazak najpoznatije građevine – Tvrdalj, utvrđeni dvorac pjesnika Petra Hektorovića. Povratak u hotel. Slobodno popodne za kupanje i odmor. Večera. Noćenje.

6. DAN HVAR, fakultativno RAFTING NA MREŽNICI
Doručak. Odlazak trajektom na kopno i dalje autobusom prema Karlovcu. Dolazak do dogovorenog mjesta u Zvečaju. Putnici dobivaju osobnu opremu – prsluke i kacige. Odlazimo do mosta u Generalskom stolu gdje ćemo se presvući i gdje će nas stučne osobe pripremiti za rafting. Plovidba traje 2-3 sata, sa više kraćih pauza za odmor i kupanje na slapovima. Plovidba završava u Zvečaju (rafting uz doplatu). Nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak u večernjim satima na mjesto polaska.

CIJENA PAKET ARANŽMANA

CIJENA PAKET ARANŽMANA

Cijena na osnovi 40 plaćenih mjesta (na upit u agenciji)

Cijena uključuje
Prijevoz modernim turističkim autobusom sa licencom za prijevoz učenika, jedan polupansion u hotelu 4* u Gospiću, četiri polupansiona u hotelu 3* na Hvaru, slobodna distribucija soba u svim hotelima i sve sobe tuš i wc, svi izleti i razgledi prema programu putovanja uz naše stručno vodstvo, lokalnog turističkog vodiča za razglede na hrvatskom jeziku, voditelja putovanja i stručno vodstvo, troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju bolesti, sve troškove pedagoške pratnje, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 298706000088, osiguranje od odgovornosti Croatia osiguranje d.d. polica 078700068482, troškove organizacije putovanja.

Dodatni program
Ulaznica za posjet Spomen domu dr. Ante Starčević, ulaznica za PP Grabovača, posjet i aktivnosti u Rizvan cityu, rafting na Mrežnici, brodski izlet na Paklinske otoke

Za detaljniji program putovanja kao i moguće izmjene broja dana ili redoslijeda izleta i razgleda, molimo pošaljite upit na skole@speranza.hr