Krstarenje Dalmacija

6 dana
  • cruise 1

Opis

SPLIT – MAKARSKA – MLJET – DUBROVNIK – KORČULA – HVAR – SPLIT
6 dana drvenim jedrenjakom
traditional ensuite kategorija kabina
Razgledi i izleti u cijeni aranžmana

Program putovanja

1. DAN SPLIT, MAKARSKA
Polazak u ranim jutarnjim satima sa mjesta prema dogovoru sa grupom. Dolazak u Split. Check in od 11 sati. Popodnevni polazak prema Makaraskoj oko 13 sati uz ručak na brodu. Makraska je jedno od najpopularnijih destinacija na Jadranu, ne samo zbog svojih šljunčanih plaža i prirodnih ljepota već i zbog zabave i noćnog života kojeg nudi te je definitivno najbolje mjesto na rivijeri za zabavu i ludi provod. Na putu prema Makarskoj imate mogućnost raftinga na Cetini i ZIP line-a uz nadoplatu. Popodnevni dolazak u Makarsku. Večer započnite sa pićem u jednom od lounge barova i kafića na Rivi, „Marineta“ na Rivi je dobar izbor za koktele i ples. Za sve klupske izlaske, krenite prema jednom od najpoznatijih klubova – na istočnoj strani “Deep Club”, a na zapadnoj “Grotta”.

2. DAN MAKARSKA, MLJET
Nakon doručka put nastavljamo prema Nacionalnom parku i otoku Mljetu. Nakon jutarnjeg kupanja i ručka cijelo poslijepodne vam ostaje na raspolaganju za uživanje u ljepotama Nacionalnog parka – slanim jezerima, razgledavanju stare crkve i opatije na otočiću usred jezera, mirnoći i skladu prirode. Jedna od mnogih pogodnosti koje se nude je i mogućnost iznajmljivanja bicikla i vožnja oko jezera uz dodatnu nadoplatu.

3. DAN MLJET, DUBROVNIK
Rani polazak za Dubrovnik. Dok doručkujete možete uživati u prekrasnoj prirodi na putu do “raja na zemlji”, kako je Dubrovnik nazvao čuveni pisac George Bernard Shaw. U grad stižemo nakon pauze za kupanje i ručka te imate cijelo poslijepodne za istraživanje Dubrovnika. Prošetati možete STRADUNOM – nadaleko poznatom gradskom ulicom, odnosno promenadom smještenom unutar starogradskih zidina. Za one izdržljivije i pune entuzijazma preporučujemo šetnju gradskim zidinama dugim 1,940 metara! Mogućnosti organiziranog kayaking-a oko zidina uz nadoplatu.

4. DAN DUBROVNIK, KORČULA
Tijekom doručka plovimo prema Korčuli, rodnom mjestu poznatog istraživača i pustolova Marco Polo-a, koja svojim izgledom podsjeća na Dubrovnik u malom. Okružena srednjovjekovnim zidinama, Korčula krije toliko legendi, priča i spomenika koje u tolikom broju sigurno nećete naći nigdje drugdje, a danas je Korčula jedino mjesto na svijetu gdje se još uvijek pleše španjolska srednjovjekovna viteška igra – Moreška. Prošetajte uličicama starog grada izgrađenog u obliku riblje kosti uz pratnju vodiča. Uživajte u mnogobrojnih tavernama, restoranima, koktel barovima ili pak noćnom klubu smještenom na gradskim zidinama.

5. DAN KORČULA, HVAR
Jutarnji polazak i krstarenje duž dalmatinske obale prema Hvaru, najdužem i najsunčanijem otoku Jadranskog mora. Uživajte u šetnji Hvarom gdje ćete naići na katedralu Sv. Stjepana koja zbog svoje povijesti objedinjuje nekoliko graditeljskih stilova i najstarije narodno kazalište u Europi utemeljeno 1612. godine. Za one sportskog duha Hvar nudi dodatni izazov – na uzvisini iznad grada čvrsta i postojana, stoljećima dominira tvrđava Španjola (uključen ulaz). Bogato kulturno i povijesno nasljeđe Hvara koje datira od prethistorijskih vremena, jedinstvena gastronomija, prekrasne plaže i uvale, kristalno čisto more i ljubaznost domaćeg puka su garancija odmora kojeg nećete zaboraviti.

6. DAN HVAR, SPLIT
Jutarnji polazak prema Splitu. Nakon doručka preostaje još samo check out i oproštaj od posade. Slijedi transfer do Zagreba. Dolazak u večernjim satima na mjesto polaska.

CIJENA PAKET ARANŽMANA

CIJENA PAKET ARANŽMANA

Cijena na osnovi 40 plaćenih mjesta (na upit u agenciji)

Cijena uključuje
Prijevoz modernim turističkim autobusom sa licencom za prijevoz učenika na relaciji Zagreb – Split – Zagreb, pet polupansiona na drvenim brodovima za krstarenje – traditional ensuite kategorija, kabine s privatnim tušem/toaletom, uglavnom s krevetima na kat, klimatizirani salon na brodu, sve lučke takse i boravišne pristojbe, svi razgledi prema programu putovanja uz naše stručno vodstvo, voditelja putovanja, lokalni vodič za razgled Korčule i Hvara, voditelja putovanja i stručno vodstvo, troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju bolesti, sve troškove pedagoške pratnje, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 298706000088, osiguranje od odgovornosti Croatia osiguranje d.d. polica 078700068482, troškove organizacije putovanja.

Dodatni program
Ulaznica za posjet objektima od interesa (muzeji, galerije i lokaliteti koji se posjećuju tijekom razgledavanja)

Za detaljniji program putovanja kao i moguće izmjene broja dana ili redoslijeda izleta i razgleda, molimo pošaljite upit na skole@speranza.hr