Srednja Dalmacija

6 dana
  • trogir

Opis

ŠIBENIK – VODICE – NP KRKA – TROGIR – SPLIT – NP KORNATI – ZADAR
6 dana autobusom
Hoteli 3* Vodice ili Biograd na moru
Razgledi i izleti u cijeni aranžmana
Brodski izleti
Lokalni vodiči

Program putovanja

1. DAN ŠIBENIK, SOKOLARSKI CENTAR, VODICE
Sastanak grupe u ranim jutarnjim satima na parkiralištu škole. Vožnja kvalitetnim turističkim autobusom u smjeru Dalmacije i Šibenika. Dolazak u SOKOLARSKI CENTAR – koji je smješten u gustoj borovoj šumi šibenske Dubrave, samo 8 km od središta Šibenika i predstavlja jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca – sokolova (ulaznica i predavanje uz doplatu). Odlazak prema ŠIBENIKU – najstarijem samorodnom hrvatskom gradu na Jadranu. Šetnja i razgled kulturno-povijesnih znamenitosti u pratnji lokalnog vodiča: KATEDRALA SVETOG JAKOVA (posjet uključen u cijenu), BISKUPSKA PALAČA, KNEŽEVA PALAČA, GRADSKA VIJEĆNICA, STARA GRADSKA JEZGRA, CRKVA I SAMOSTAN SV. FRANE, TVRĐAVA SV. MIHOVILA i BARONE (ulaznica i stručno vodstvo uz doplatu). Nastavak vožnje u smjeru Vodica ili Biograda na moru. Smještaj u hotel 3*. Večera. Noćenje.

2. DAN VODICE, NP KRKA
Doručak. Vožnja autobusom u smjeru Nacionalnog parka Krka (uz doplatu), poznat po brojnim vodopadima koji su nastali taloženjem sedre, posebne vrste kamenca. Razgled parka i njegovih ljepota, te odlazak brodićem na otočić Visovac (uz doplatu). Obilazak otočića uz stručno vodstvo i posjet franjevačkom samostanu GOSPE OD MILOSTI. Mogućnost organiziranog ručka (uz doplatu) u obližnjem restoranu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN VODICE, izlet TROGIR – SPLIT
Doručak. Odlazak na izlet TROGIR – SPLIT. Ugodna vožnja autobusom do TROGIRA – obilazak gradske jezgre u pratnji lokalnog vodiča – razgled Starog grada koji je pod zaštitom UNESCO-a: GRADSKA LOŽA, CRKVICA SV. SEBASTIJANA, PALAČA ĆIPIKO, KATEDRALA SV. LOVRE… Odlazak prema SPLITU. U nastavku dana slijedi razgled kulturno-povijesnih znamenitosti “dalmatinske prijestolnice”: PERISTIL, KATEDRALA SV. DUJE, SPOMENIK GRGURU NINSKOM, VESTIBUL, CRKVA I SAMOSTAN SVETOG DOMINIKA, NARODNI TRG. Povratak prema Vodicama. Večera. Noćenje.

4. DAN VODICE, fakultativno izlet u NP KORNATI
Doručak. Ulazak u NP KORNATI kroz umjetno prokopani kanal Proversa – Vrata Kornata. Razgledi sa broda uz plovidbu: SVJETIONIK TRI SESTRICE, grandiozni klifovi koji su nastali kao rezultat abrazivnog djelovanja mora… Dolazak u PARK PRIRODE TELAŠĆICA, najsigurniju prirodnu luku na Jadranu, odlazak na SLANO JEZERO, prirodni fenomen, toplije i gušće od mora. Slobodno vrijeme za kupanje u jezeru ili u moru, osvježenje u jednom od restorana u samoj uvali. Večera. Noćenje.

5. DAN VODICE
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i kupanje uz korištenje sadržaja hotela. Večera. Noćenje.

6. DAN VODICE, ZADAR, ZAGREB
Doručak. Odlazak u smjeru ZADRA. Po dolasku u ZADAR kraći razgled grada: GRADSKA VRATA I TVRĐAVA, CITADELA, FORUM, KATEDRALA SV. STOŠIJE, CRKVA SV. DONATA, CRKVA SV. ŠIME. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak u večernjim satima na mjesto polaska.

CIJENA PAKET ARANŽMANA

CIJENA PAKET ARANŽMANA

Cijena na osnovi 40 plaćenih mjesta (na upit u agenciji)

Cijena uključuje
Prijevoz modernim turističkim autobusom sa licencom za prijevoz učenika, pet polupansiona u hotelu 3*, slobodna distribucija soba u svim hotelima i sve sobe tuš i wc, svi izleti i razgledi prema programu putovanja uz naše stručno vodstvo, lokalnog turističkog vodiča za razglede na hrvatskom jeziku, posjet katedrali Sv. Jakova u Šibeniku, voditelja putovanja i stručno vodstvo, troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju bolesti, sve troškove pedagoške pratnje, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 298706000088, osiguranje od odgovornosti Croatia osiguranje d.d. polica 078700068482, troškove organizacije putovanja.

Dodatni program
Ulaznica za posjet NP Krka, brodski izlet u NP Kornati i PP Telašćica sa vodičem, brodski izlet na Korčulu, posjet Sokolarskom centru u Šibeniku, posjet tvrđavama Barone i Sv. Mihovila u Šibeniku

Za detaljniji program putovanja kao i moguće izmjene broja dana ili redoslijeda izleta i razgleda, molimo pošaljite upit na skole@speranza.hr